HALO // Sophie Bille Brahe har designet en kollektion for Georg Jensen

(indeholder reklamelinks)

Det er allerede over en uge siden at samarbejdet mellem Sophie Bille Brahe og Georg Jensen kom i butikkerne, og i den her verden tæt på at være old news. Men samarbejdet er så fint og jeg kan ikke lade være med at skrive om det.

Sophie Bille Brahe har længe været en af mine favoritter, når det kommer til smykker. Jeg har en ring fra hende, men drømmer hele tiden om at udvide min samling. Måske endda med en vielsesring. Til jer, der ikke vidste det, så blev jeg gift i 2012, men venter stadig på ringen. Det feminine og enkle som kendetegner Sophie Bille Brahes univers kommer virkelig til sin ret hos Georg Jensen, hvor et smukt håndværk og en tidløshed forenes. Kollektionen, der har fået navnet Halo og som består af 19 forskellige designs i 18 kt guld og med diamanter, er inspireret af det skandinaviske lys og Sophie Bille Brahe tilføjer en ubesværet elegance og lethed til Georg Jensens skulpturelle og organiske design.

”Halo refererer til himlen og til lysskæret bag en stjerne. For mig er Halo også den særlige glød, en kvinde kan have. Den udefinerbare aura, der omgiver en kvinde med en ubesværet udstråling. Jeg ville gerne overføre dette udtryk af ubesværet elegance til kollektionen.” SOPHIE BILLE BRAHE

For et års tid siden var jeg inviteret indenfor hos Georg Jensens hovedsæde på Frederiksberg, hvor jeg sammen med et par andre fik lov til at kigge indenfor i både sølvsmedien og i det store arkiv, hvor mere end 20.000 tegninger og 1.500 smykker befinder sig. I sølvsmedjen var en håndværker i gang med at skabe det efterhånden ret så berømte fiskefad tegnet af Henning Koppel, og jeg husker han fortalte, at det tog ham omkring et halvt år at lave det. Og pludselig giver prisen på omkring en million mening.

Så meget skal man heldigvis ikke have på kontoen for at få fingrene i noget fra Halo. Priserne starter ved 5.475 kr. for et par øreringe, mens det dyreste er en armring med to rækker af diamanter til 75.000 kr.

Se hele kollektionen HER.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.