Sådan slipper du af med uren hud

Urenheder hører ikke kun teenagehud til. Få de bedste tips og produkter til at holde huden klar og strålende, og fri for urenheder.

RENSERITUAL
DE-STRESS
DYBDERENS
FORFIN DINE PORER
VITAMIN A
S.O.S.
NØGLEINGREDIENSEN

RENSERITUAL

Du har hørt det før, men det er så vigtigt. Sørg for at rense din hud både morgen og aften. Hverdagen sætter sine spor, og dem har du ikke lyst til at tage med i seng. Skal det gå hurtigt er en micellar water tilstrækkelig, men har du 5 minutter vil jeg anbefale at trykke en rensemælk blidt ind i huden og derefter tørre den væk med en lunken klud. Slut af med at skylle efter med vand.

KARMAMEJU micellar water

AMAZING SPACE soft blossom facial cleanser

DE-STRESS

Stress udløser hormonet kortisol, som påvirker din hormonbalance, og det kan føre til inflammation i huden, en øget olieproduktion og tilstoppede talgkirtler. Undgå store mængder af koffein, sukker og kulhydrater, og tag et tilskud af omega-3 fedtsyrer, der hjælper til med at reducere inflammation i huden.

BODYISM omega brilliance

DYBDERENS

Kaolin-baserede masker renser effektivt dine porer og fjerner små tilstopninger som hudorme. En maske med ler bør ikke sidde for lang tid, så sørg for at vaske den af efter 10 minutter, og brug den kun i T-zonen medmindre din hud er meget fedtet. Jeg er vild med Mud Mask Mineral Rich fra Tromborg og Rescue Mask fra Eve Lom.

EVE LOM rescue mask

TROMBORG mud mask mineral-rich

FORFIN DINE PORER

I takt med at din alder stiger falder kollagen-niveauet i huden, hvilket gør din hud mindre spændstig og dine porer størrer. Du kan bruge en primer til at mindske porerne her og nu, men undgå dem med silikone, da de på sigt kan gøre problemet værre. Jeg har haft en god effekt på mine porer omkring næsen med Intensive Pore Minimizer fra Perricone MD.

PERRICONE MD pore minimizer

VITAMIN A

A-vitamin går også under navnet retinol, og er en elsket ingrediens i hudpleje, der har en yderst positiv effekt på både rynker, hyperpigmentering og acne. Produkter med retinol skal altid bruges som en del af din aftenrutine, da sollys nedbryder A-vitamin. Det er stærke sager, men langt de fleste hudtyper kan tolere det. Har du meget acne kan du hos lægen få en recept på produkter indeholdende retinoid, der har et højere indhold af det aktive A-vitaminsyre og derfor også vil give dig hurtigere resultater.

BEAUTÉ PACIFIQUE super3 booster

IS CLINICAL pro-heal serum advance

PAULA'S CHOICE resist 1% retinol booster

S.O.S.

Når uheldet er ude er hjælpen heldigvis nær. Drying Lotion fra Mario Badescu har været en favorit hos mig i årevis. Dup urenheden om aftenen og lad produktet sidde natten over. Et andet produkt, der hurtigt får bugt med urenheden er Rapid Relief Acne Spot Treatment fra Murad, som ikke kan ses på huden og derfor også kan bruges om dagen under din makeup.

MARIO BADESCU drying lotion

MURAD rapid relief spot treatment

NØGLEINGREDIENSEN

Når du først har prøvet en syrepeeling, ved du også, hvilken verden til forskel den kan gøre for din hud. Salicylsyre (BHA) og glykolsyre (AHA) er begge eminente til at fjerne de døde hudceller og gøre huden mere klar og jævn i overfladen. Den bedste effekt mod urenheder får du med salicylsyre, der i modsætning til den vandbaserede glykolsyre kan trænge gennem fedt i huden og derved eksfoliere nede i porerne. Et mærke jeg altid vender tilbage til er Paula’s Choice, der laver nogle virkelig effektive produkter med BHA.

CLINIQUE clarifying lotion

THE ORDINARY salicylic acid 2% solution

PAULA'S CHOICE skin perfecting 2% bha lotion

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.