”Jeg har en forkærlighed for røde accessories og elsker virkelig røde sko. De er perfekte til denim. Jeg har altid været kæmpe fan af Repetto, og ét af de første par ballerinaer jeg købte, var også fra Repetto. Derfor er det også lidt sjovt, at jeg i dag arbejder med brandet.”

Stiletter fra Gucci, loafers fra Robert Clergerie og ballerinaer fra Repetto.

Kjole fra MSGM og sko fra Gucci.

”Jeans udgør en vigtig del af min garderobe, og jeg elsker at afprøve forskellige modeller og vaske. Samtidig er det meget vigtigt for mig, at mine jeans er så komfortable, at jeg har lyst til at have dem på hele dagen – også når jeg kommer hjem fra arbejde. Her er M.i.h Jeans’ modeller bare helt perfekte.”

Jeans fra M.i.h Jeans og clutch fra Balenciaga.

”Tasken på billedet er den nyeste i samlingen. Jeg synes, at farvesammensætningen er fantastisk, og så elsker jeg detaljen med, at alle Jérôme Dreyfuss tasker har en lille lommelygte indvendigt, så man nemt kan finde sine nøgler, når man kommer hjem fra byen.”

Kjole fra System Official og taske fra Jérôme Dreyfuss.

”Sølvsættet er mit disco sæt! Når jeg har det på, bliver jeg altid i super godt humør og får lyst til at danse dagen lang. Maleriet i baggrunden er fra J. P. Møller og er faktisk én af de første ting, som min kæreste og jeg erhvervede os, da vi købte lejligheden på Christianshavn.”

Suit fra Dorothee Schumacher.

”Pladsen foran døren er Bellas yndlings spot, og hun ligger der altid, når jeg sidder og arbejder ved det lille bord. Frakken er fra Dorothee Schumacher og er perfekt til efterårets mange gåture med Bella.”

”Snoopy lampen fra Flos gav jeg min kæreste da han fyldte 30, og den kommer helt sikkert til at følge os resten af livet. Bogen ’Et Lille Liv’ af Hanya Yanagihara kan varmt anbefales. Selvom den er hård, er den meget smukt beskrevet og skildrer en menneskehistorie og et venskab man aldrig glemmer.”

Solbriller fra Gucci og Linda Farrow, halskæde og armbånd fra Anni Lu.

”Jeg har en bachelor i økonomi og filosofi, og som en del af studiet skulle vi købe primære værker fra Det lille Forlag. Jeg har gemt alle værkerne (på billedet Kant’s mesterværk Kritik af dømmekraften), da de selvfølgelig er meget lærerige og sætter tankerne i gang, men også fordi de minder mig om en spændende refleksiv periode i mit liv. Halskæderne fra Anni Lu synes jeg var så fine, at jeg måtte have tre; et M for min kæreste Mikkel, et B for vores hund Bella og et S for mig selv.”

Ring og halskæder fra Anni Lu, de tre halskæder er fra ’In Character’ kollektionen. Uret er fra Rolex.

”Sommerens favorit kjoler, som jeg også kan bruge langt ind ind i efteråret med en tyk strik over.”

Kjoler fra ba&sh, MSGM, Dorothee Schumacher og M.i.h Jeans.

Jakke fra ÁERON, jeans fra M.i.h Jeans og støvler fra Chloé.

”Jeg kan godt lide at købe mine tasker på rejser, da det giver hver taske en personlig historie. Den lille YSL er for eksempel købt på en mor/datter tur til New York, den røde Gucci er købt i forbindelse med en modeuge i Paris og Chanel tasken er købt i Sydfrankrig, da jeg blev kandidat fra CBS.”

Tasker fra Gucci, Chanel, Marni, YSL og TRUSS NYC.

Loafers fra Gucci, sandaler fra Robert Clergerie, støvler fra Céline og loafers fra Robert Clergerie.

”Den gule kjole fra Dorothee Schumacher er super fin med en stor chunky strik og et par markante støvler.”

Sarah er her i kjole og støvler fra Dorothee Schumacher.

Closet Confidential // Sarah Rohde Olsen

Noget af det første man bemærker ved Sarah er hende imødekommenhed og smittende smil – og så lige et misundelselsværdigt hår. Sarah er Head of PR hos Mørch Fashion, der fungerer både som salgsagentur og pr-bureau for brands som Dorothee Schumacher, M.i.h. Jeans, Repetto og Sonia Rykiel i Danmark, og det har naturligvis sat sit aftryk på Sarahs garderobe, der er farverig og med en forkærlighed til 1970’erne.

Vi træder indenfor i den charmerende lejlighed på Christianshavn, hvor Sarah bor sammen med sin kæreste og hunden Bella. Her er lavt til loftet, rustikke trægulve og en ældre vindeltrappe, der forbinder de to etager i lejligheden, og de mange gamle elementer som lejligheden byder på skaber en fin kontrast til den moderne og klassiske indretning. Vi føler os med det samme velkomne, og Sarah tager os på tur i garderoben, hvor blomstrede kjoler ofte mikses med en læderjakke eller et par rå støvler, og hvor jeans gerne kombineres med en af de mange blazere vi finder i skabet. Der er noget fint og fransk over både Sarah og garderoben.

Hvordan vil du beskrive din stil?

”Jeg elsker kjoler i flotte print, gerne boheme inspireret, men samtidig er jeg også utrolig glad for matchende jakkesæt og 1970’er inspirerede styles. Generelt tror jeg, at det der karakteriserer min stil og binder mine outfits sammen er, at jeg elsker at lege med forskellige materialer og former samt ifører mig lag-på-lag.”

Hvad er det vigtigste (tøj) item i din garderobe?

”Det vigtigste item i min garderobe er helt klart en blazer i en god kvalitet med en cool detalje. Den kan bruges hele året rundt – enten med et par jeans eller over en printet kjole. Der går ikke en sæson uden, at jeg får erhvervet mig en blazer eller to.”

Hvilke accessories køber du igen og igen?

”Jeg er kæmpe fan af Robert Clergeries loafers kaldet ’Alice’. De er super behagelige at gå i og kommer hver sæson i forskellige farver og materialer. De er faktisk så gode at gå i, at jeg ofte hopper i dem, når jeg går tur med min hund Bella. Jeg køber dem igen og igen.”

Hvem er dine go-to designere?

”Jeg har flere go-to designere, da det for mig handler meget om, hvad jeg er på udkig efter. Chloe Lonsdale fra M.i.h Jeans er klart min favorit, når det kommer til jeans og cool buksedragter i denim. Når det kommer til lækre kashmirbluser og printede kjoler er Dorothee Schumacher min favorit. Og når det så kommer til blazere går jeg ofte til MSGM.”

Høje hæle eller flade sko?

”Indtil nyligt havde mit svar helt klart været høje hæle, men de seneste mange års forbrug af høje sko har taget utrolig hårdt på mine fødder, så i dag går jeg mest i flade loafers.”

Hvilket item redder dig på en dag med tøjkrise?

”En oversized blazer i en god kvalitet og med en cool detalje redder enhver tøjkrise.”

Hvad har du typisk på til hverdag? Og hvad har du på til fest?

”Generelt er der ikke så meget forskel på, hvordan jeg går klædt til fest og hverdag. Ofte er det de samme kjoler eller matchende sæt blot med høje sko og make-up, hvis jeg skal til fest.”

Hvordan planlægger du en ny sæson? Hvilket item står øverst på din shoppeliste dette efterår?

“Qua mit job, er jeg jo så heldig, at jeg ser den nye sæson allerede under modeugerne, og når vi sælger de nye kollektioner ind til butikkerne. I den periode spotter jeg mine personlige favoritter for den kommende sæson. De seneste par sæsoner er jeg dog også begyndt at tænke mere i sæt, så de items jeg køber matcher med noget jeg har i forvejen. På den måde står jeg heller ikke pludselig med en masse cool items, som bare ikke rigtig fungerer sammen. For et par sæsoner tilbage, gik jeg virkelig all in på blazere i forskellige farver og stilarter, og så stod jeg pludselig der med en masse blazere, som ikke passede til noget andet i mit skab. Men man lærer jo heldigvis af sine fejl. Dette efterår står en ny taske øverst på min shoppeliste. Jeg har ikke helt bestemt mig for mærke, men den skal enten være gul eller i mørkeblåt læder. Har dog kigget en del på en blå Marni ‘Trunk’, men nu må vi se…”

En ting, som vil blive i din garderobe for evigt?

”Min Anna Sui kjole, som jeg havde på, da jeg blev student. Den skiller jeg mig aldrig af med. Jeg købte den i Rue Verte og den har simpelthen det smukkeste mønster. Den er 10 år gammel og den kommer nok aldrig på igen, men den er og bliver en klassiker i min garderobe for mig.”

Følg Sarah på Instagram @sarah_r_olsen

Billeder af Zuzana Janosova @sjuloves

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.